Fullscreen
Art May, 10 2010

Nike Stadium London: “Pixaramic” & More by The Wilson Brothers

The Wilson Brothers once again worked on an interesting project for Nike. This time they built an impressive new interior at the Nike Sportswear 1948 retail space in London, along with many other great new design elements and furniture that were added to the space to celebrate the transformation Nike Stadiums.

Next to new seating, a illuminated running track, new shelves, as well as other small details, the Pixaramic display is certainly the most impressive of the re-design of the space by The Wilson Brothers. Take a look a the video here below, giving you a better idea of how the installation works and what it is capable of doing.

Many more images of the new Nike Stadium space in London follow after the jump.

“To celebrate the launch of ‘Nike Stadiums’ in London, the
WilsonBrothers have added a number of new elements to their original
‘Raise Your Game’ installation,
at 1948 – Nike’s destination retail space in Shoreditch.

The second phase of work starts in the exterior courtyard, where an
illuminated running track, set into a new Nike Grind floor, rises up
the wall to meet neon typography (and the 1948 / NESW compass) above
the entrance to the store

As visitors enter the main retail space they encounter ‘PIXARAMIC’ – a
large scale, visuals-based, wall cladding system which has been
installed in the counter area.
The PIXARAMIC layer comprises 6,000 manually positioned pixel cubes,
each acrylic cube with 6 different coloured faces in red, green,
yellow, blue, black and white.

Referencing the aesthetic of traditional sporting scoreboards: the
system enables the environment at 1948 to change periodically,
displaying colour and content, messages, statements and pictures.
Our first graphic scheme announces the launch of Nike’s new Brasil /
Black Pack collection.

A series of 12 footwear mirrors in laminated plywood have been
designed to sit alongside the original modular merchandising system.
A number of these feature programmable LED message boards that
(triggered by proximity sensors) discretely share information about
activities and product launches at 1948.

A ‘hero’ display unit in chrome and glass has been installed to
highlight key product and new collections throughout the season.
Product specific information is conveyed here via an interactive light
box that is activated by customer movement.

A run of 6 modular seating units visually inspired by the pitch-side
‘dug-out’ area complete the new look.
The innovative shape features a bench-like area where customers can
try shoes on, combined with a more laid-back option for relaxation and
hanging out.
The sofas are fully move-able (sitting on steel frames with lock-able
castors) and work positioned amongst the existing units, or equally as
a separate break-away area.”

Selectism