Fullscreen
Architecture September, 14 2012

Ber House by Nico Van Der Meulen Architects

Werner van der Meulen of Nico van der Meulen Architects designed the ‘Ber House’ as a simple rectangular shape with the living rooms in the centre, surrounded by a koi pond and a pool. Entering from the driveway one walks over the koi pond to the front door, through the hall, dining room and family room to the pool on the north side.  The koi pond filled with mature koi surrounds the dining room on two sides. Broken slabs of granite with steel sheets functions as steps between the dining room , hall, family room and kitchen.
 A cantilevered staircase juts out of a granite clad wall with the illuminated handrail cut into the wall. A bridge crosses over the living room and connects the pyjama lounge and children’s bedrooms with the main suite. The Ber House was designed as contemporary home for a family in Midrand, South Africa.

Click through the pictures above to take a look at the Ber House details.

Comments

Selectism