Fullscreen
Architecture November, 2 2012

Elisabeth Street Residence by Jackson Clements Burrows

The Elisabeth Street Residence by Jackson Clements Burrows is a contemporary residence and garden that meets the current and future needs of a large family. Dividing the site lengthwise the architects created a parallel format of ‘house’ versus ‘landscape’ making it possible to take full advantage of a panoramic, north-facing garden from the habitable spaces. By building a pavilion at each end, the garden is turned into a private courtyard that is an essential part to the design of the residence. The house combines  public and private spaces accommodating the specific needs of adults and children. The main living area has a characteristic timber lined ceiling projecting from inside to outside under the cantilevered upper level. Large sliding glazed doors slide blurr the distinction between house and landscape.

Passing by from the outside with its view deep window reveals, a sloping roof profile and variation in height the building has an almost sculptural form.

Click through all the pictures in the gallery above to check out the house on the outskirts of Melbourne in Australia.

Comments

Close

Selectism