Fullscreen
Architecture November, 28 2012

Casa el Pangue by Elton & Leniz Architects

Elton + Leniz Architects designed the Casa el Pangue in a rural area of Chile. Panoramic Pacific views can be enjoyed from terraces created by the tiered levels of this hillside house. The concrete of the lower floors is juxtaposed with the timber cladding that surrounds the top volume. The house is organised over four tiered levels, connected by staircases that follow the steep slope. From the car park on the lowest level the first flight of stairs rises under a balcony to the main living spaces, which provide access to the outdoor spaces to the west and north. More steps climb into a double-height hallway on the third level, where a peek at the sea is offered from the principle entrance at the back of the property. The bedrooms are reached after a final ascent to top floor, where an additional balcony faces back towards the hill.

Click through the pictures in the gallery above to take a closer look at the house and it’s interior.

Comments

Close

Selectism