Fullscreen
Architecture January, 22 2013

X House by Cadaval & Solà-Morales

The X House by Cadaval & Solà-Morales is located on the upper part of a hill in Cabrils, in the outskirts of Barcelona. The site, with remarkable views and an important slope, is accessed from a single street located at the top of the site. The location of the house within the site responds to the aim to “minimize excavation and optimize, within possible, the use of the non-occupied land.”

The house has two floors. The top floor is conceived as a private suite of the owners: main room, with dresser and washroom/toilet, and spacious studio. In the lower floor there is a clear distinction between the front and the rear of the house; the front part has a totally open and public nature, built up with a living area in a double high space next to a kitchen-dining room articulated around a significant marble table, 8m long. The rear part of the lower floor holds the rooms and service areas, which through the patios are given direct and protected views to the valley, the sea and the mountain.

Learn more at Cadaval & Solà-Morales.

Comments

Close

Selectism