Fullscreen
Architecture May, 3 2013

House in La Moraleja by Dahl Architects & GHG Architects

A design collaboration between Dahl Architects and GHG Architects, this house is located in the residential district of La Moraleja, Madrid. The architects were given the incompatible brief of a family home for five which maintained privacy with all views only looking into the center of the plot and never onto the streets, whilst still remaining in contact with the surrounding environment. In order to realize this, a circular wall was built around the outside of the home, creating a series of private patios protected from the public outdoor space, blurring and expanding the actual limits of the plot. The inside layout is ordered around a set of intersecting axis, maximizing the sense of space which is reiterated by clean, long lines and open windows.

Selectism