Fullscreen
Architecture June, 12 2013

The Wall House by FARM Architects

The Wall House has been constructed by Singapore-based architecture firm FARM. The design is a tale of two houses, similar looking yet independent and coming together as a whole. It is divided into a two-storey block which accommodates the main living and master bedroom, and the other one-storey block housing the entertainment areas of the house. These sections are occupied one by retired parents and the other by their children, both linked together by a huge central courtyard at the entrance. The landscape design of the site, similar to the house, is also experienced in multiple layers. The architects took inspiration from the philosophy of classical Chinese gardens where views are borrowed through cutouts and vistas, and where sight lines and spaces begin to overlap.

Comments

Close

Selectism