Fullscreen
Architecture June, 22 2013

BT House by Studio Guilherme Torres

This home located in Maringá, Brazil, has a bold and bulky exterior which enables a private, secluded and safe interior for the young couple and their two children. Built by architecture firm Studio Guilherme Torres, this cubist look is typical of the architecture firm. The two-storey home features a top floor clad with latticed screens that bring light and ventilation into the rooms, while maintaining privacy. The ground floor is split into two parts, with a large courtyard and swimming pool between them. One half contains the living and dining rooms, while the other functions as a pool house with a pair of changing rooms. The importance of the outside has been emphasised by landscape architect, Alex Hanazaki, whose addition of Texan pampas grass on the outer walls gives an ethereal feel to the house.

Comments

Close