Fullscreen
Architecture July, 24 2013

The Tower House by Gluck+ Architects

Gluck+ Architects have turned the typical house setup on its side with a T-shaped building that sees the large, communal areas positioned at the top, making the most of the breathtaking views and also minimizing the footprint, so as not to disrupt the woodland. Situated in upstate New York, the glass-cladded staircase of the house highlights the progression from forest floor to treetop, and the dark green, back-painted glass exterior camouflages the house by reflecting the surrounding woodland. The form and materials of the building contrast against nature while simultaneously blending it into its surroundings and a clever ventilation system keeps it cool in summer, and warm in winter, perfect for weekends out of the city.

Selectism