Fullscreen
Architecture August, 2 2013

Visit the Evernote Offices Designed by Studio O+A

Evernote is an online data storage company that allows its users to save (and retrieve) everything from Post-it notes to photographs to formal documents in the cloud. With the company moving into a much larger building than it had previously occupied, and with business booming, Evernote needed to be up and running in its new space with a minimum of downtime. Studio O+A‘s challenge was to design an office commensurate with Evernote’s soaring profile—on what was essentially a start-up budget and schedule.

Evernote’s coffee bar and break areas are clad with Douglas fir plywood, the texture and grain of which provides its own graphic patterns. Forgoing expensive interior branding, Evernote instead hired chalk artist Dana Tanamachi to draft a wall-sized representation of the company’s identity, complete with its tagline, “Remember everything,” and elephant logo. Adding to the informality is the placement of a coffee bar—with fully functioning donut and pastry counter—at the reception station.

The wide staircase is fitted with cushioned step seating to make it a natural gathering place and area for relaxation. There are other spaces for breaks and informal meetings throughout the office—a large communal dining room; a ping-pong table; a designated fitness center equipped with treadmills, stationary bikes, and other exercise devices; and a series of small, strategically placed snack and coffee counters.

The finish palette for Evernote is light. White walls and pastel accents mix with blonde wood and lighting that augment the natural brightness of the windows to subliminally communicate the spirit of the company.

Filed under:

Comments

Selectism