Fullscreen
Architecture September, 29 2013

House IV by De Bever Architects

House IV is situated on a corner plot in the typical 1930s district ‘de Elzent’ in the center of Eindhoven, the Netherlands, to a backdrop of the beautiful Dommel valley. Designed by De Bever Architects, the main house is relatively small in size, but the lot size is large enough to still give the residence a real feeling of space. The transparent side of the house backs onto the garden with thin floating concrete eaves which give a balanced picture and provide the garden with an intimate, enclosed feel. The attention to detail is shown through the positioning of roof lights, curved walls, niches that store curtains, floor heating, and both acoustic panels and lighting are seamlessly concealed within enclaves.

Filed under:
  1. Photography: Norbert van Onna

Comments

Selectism