Fullscreen
Architecture October, 29 2013

Binimelis-Barahona House by Polidura Talhouk Architects

The architects were given the task of creating a home for a young couple and two children with three restrictive conditions that defined the project – a triangular site on a corner, a steep slope of about 40%, and the orientation of sunlight and views of the surrounding valley in Chicureo, Chile. Polidura Talhouk Architects successfully tackled all three with a house consisting of two overlapping volumes, with the base containing the bedrooms and access to the garden on the lower street level. The upper section contains the majority of the public and living areas, with an entrance to a courtyard on the upper street level. The majority of the house is clad in a neutral slate grey, with smart positioning obscuring views of the road and quarry and making the most of the sight of the valley.

Comments

Close

Selectism