Fullscreen
Architecture November, 14 2013

House at Komazawa by Atelier Hako Architects

Located in Tokyo, House at Komazawa is a vertically stacked structure that saves on space in the bustling Japanese capital. Designed by Atelier Hako Architects, the interesting design was created to house two generations of family in an area where single-family homes and apartments are mixed. A building standards law made it necessary to slant the roof, while windows built mostly around the staircase allow space between the exterior and interior, providing a level of privacy for the occupants. Panorama windows stretch across the kitchen and dining area on the upper floor, allowing natural light to filter in. Four internal floors separate the living areas and bedrooms, with the unusual shape and size lending itself to private spaces secluded from the other occupants and neighboring properties.

Comments

Close