Fullscreen
Architecture December, 23 2013

Shell Villa by ARTechnic

Shares
Share Tweet Email Reddit Flipboard WhatsApp Comments
The futuristic form of Shell Villa, designed by ARTechnic and situated in Nagano, Japan, is rendered from a large piece of concrete curved over itself to create an enclosed alcove. Located in the middle of a forest, the stark contrast of the concrete structure is tied to nature through the use of various woods in the outdoor deck and internal flooring and fit-outs. Curved around a central deck and tree, the villa makes use of both indoor and outdoor space, merging the two. The external concrete wall features only two skylights while floor-to-ceiling glass on the open internal side allows sunlight to enter the house. Most of the modernist furniture is built into the interior, allowing for extra space and a clean design that echoes the exterior of the house.