Fullscreen
Architecture December, 27 2013

Villa Sterk by Inbo

On the outskirts of Bontebok, Heerenveen, Dutch architecture firm Inbo has built what many are calling “a transparent house” and hidden it behind a grove of trees to protect the privacy of its residents. Designed within the landscape context, the lot is divided into a courtyard on the entrance side of the house and into an open landscape garden on the other side. The floors, walls and ceilings of the house are made of concrete, finished with natural white stone or stucco. High quality and durable materials that have been used include aluminum frames and high efficiency glass. The heat and cold storage in the ground ensures that no gas is needed. Together with a long narrow strip of solar collectors in the landscape garden, the house is extremely energy efficient.
Filed under:
  1. Source: Inbo

Comments

Selectism