Fullscreen
Architecture January, 19 2014

Binh Thanh House by Vo Trong Nghia Architects

Binh Than House, situated in Ho Chi Minh City, Vietnam, was designed by Vo Trong Nghia Architects in collaboration with Sanuki + Nishizawa Architects. Three generations of one family share the house, which blurs internal and external space as a response to the region’s tropical climate. Utilizing both traditional and modern modes of temperature control, the house makes use of light and ventilation, as well as modern air-conditioning. Vertically the house is split into four levels, with an external facade made out of punctured three-dimensional blocks. Sliding glass doors allow the spaces to be closed off to the elements, while still offering views of the city and the surrounding wildlife.

Comments

Close

Selectism