Fullscreen
Architecture April, 1 2014

Silver House by Hyde & Hyde Architects

Although still in the planning stages, Silver House by Hyde & Hyde Architects is set to be an impressive residence in the Gower Peninsula in Southern Wales. The design is heavily influenced by the client’s personal habits, and features local traditional techniques, such as a dry stacked stone wall. Thin steel sheets frame the large windows, while a reflecting pool utilizing water caught on the rooftop opens up the house and provides the reason for the residence’s name. The bedrooms are all housed on the upper floor which in contrast to the exterior, is outfitted in light wood furnishings, opening up the space and also making reference to the local agricultural buildings. A recording studio in the basement and a monopitch roof which helps to slice through strong ocean breezes, finishes the custom design off.
Filed under:

Comments

Selectism