Fullscreen
Architecture June, 11 2014

Aēsop Grand Front Osaka Store by Torafu Architects

Torafu Architects recently performed the interior design for Australian skincare brand Aēsop‘s Grand Front Osaka store. With its 3.9-meter-high ceiling and 7 meters square plane, the store offers a simple space with a glass facade that stretches the whole frontage facing the promenade. The combination of the soft pink-colored walls and ceiling and the Japanese cedar green found at the center of the space has a warming effect on the interior of the store. Moreover, the fixtures, such as the consultation counter and point-of-sale counter, are made ​​from squared Japanese cedar logs of varying length, which also help partition the storage room from the front of the store.

While the rough veneer of the Japanese cedar creates a contrast with its surroundings, the top surface of the squared logs is punctuated by aptly placed sinks, thereby bringing about a soothing sense to the store. Furthermore, shelves made of black steel help frame the store by bridging the space between fixtures and columns. The shelves make Aēsop’s products stand out by creating a floating impression. Finally, the vintage pendant lamp hanging over the POS counter and the lounge chair sitting in the corner of the store help convey a sense of intimacy.

Comments

Close