Design
Where form meets function

Located in the Arts District in Downtown LA is a 1924 warehouse that has been renovated with modern appeal thanks to architecture firm, Marmol Radziner.

Highlighted from the overhaul is a 2,000-square-foot condominium in the Toy Factory Lofts, which included the removal of existing partitions to combine two bedrooms into one master suite, the installation of casework to reconfigure the living room and bedroom, and the renovation of the kitchen, bathroom, and powder room.

Working on its existing open floor plan, the main space was tweaked with the addition of a 20-foot by 20-foot area, while optimizing the south and east-facing windows to provide a visual connection to the street that was previously nonexistent.

Separating the living room from the adjacent master suite is a custom bookcase with three bays that rotate 90 degrees to allow natural light from the living room windows, as well as doubling as a flexible seating for the master suite sitting area.

Executing its modern aesthetic throughout by mixing a primarily warm platte of grey, black and brown — the architects worked with the building’s industrial backdrop of its existing concrete floor and exposed structural concrete, while implementing an assortment of woods, textures, and metal finishes to visually soften the space.

Simple yet sophisticated — this Japanese photographer’s house is also a minimalist’s dream.

What To Read Next