7 more

A decidedly contemporary build, Hadaway House by Patkau Architects sits on a steep northwest slope, taking in full views of British Columbia’s snow covered Whistler valley. As with many great builds, its awkward position and challenging climate called for some inventive thinking. To counteract the uneven plot and constant snow, a sloping roof sets the tone for a house full of angles, some necessary, other purely decorative. The main floor keeps to an open plan design, covering living, dining and kitchen spaces across lower and upper levels, the sunken sitting area looking out across some spectacular views from its angular windows. Below the common areas, Patkau place the bedrooms and bathrooms as well as a vital “service space” for residents to clean up and dry off after a days skiing, also acting as a storage unit for cumbersome snow equipment. A combination of concrete, composite steel and heavy timber deal with swings in temperature across the seasons, this clever house designed to be lived in all year long. Read on over at ArchDaily.

Words by Lena Dystant
What To Read Next