Design
Where form meets function
2 more

Barcelona-based architecture studio Narch, helmed by Joan Ramon Pascuets and Monica Mosset, has designed a private home located in a small village in the center of Catalonia, Spain dubbed “Calders House.”

With its overall construction intended to maximize views of its surrounding landscape as well as the residents’ interactions with the outdoors, the residence is placed near the natural park of “Sant Llorenç del Munt i l’Obac.”

The home boasts an open floor plan layout throughout its rectangular volume made of concrete and glass that spans two floors, as the common social areas are placed on the lower level, followed by the garage and studio situated on the upper level.

Additionally, the spatial program allows residents to flow freely from the garden to the inside the home that opens to a transition zone which allows residents to feel both indoors and outdoors, experiencing the breeze and climate of the surrounding nature.

In other arch news, check out Manhattan’s new 88-Story luxury skyscraper, 125 Greenwich Street.

Words by Renz Ofiaza
Staff Writer

Renz Ofiaza is a Staff Writer at Highsnobiety and based in Brooklyn.

What To Read Next