Fullscreen
Architecture February, 22 2014

Aroeira III House by ColectivArquitectura

In order to take advantage of sun exposure, the natural slope of the terrain, and the nearby surroundings, design studio ColectivArquitectura chose to go with a space in which horizontality prevails for their Aroeira III House project in Aroeira, Portugal. The construction is heavily reinforced and features visible concrete on the lower floor, with a coating of Cumarú wood upstairs (main floor). Partially buried, the ground level is occupied by a storage compartment in the basement area, a two-car garage and the entrance hall, a support room with private toilet, and a compartment that serves simultaneously as laundry and a poolside toilet. The master bedroom faces south and west while the remaining two bedrooms, also facing south, turn to the patio, the kitchen faces south and east, and the living room faces south and north, taking advantage of the visual threading on the pool and the golf courses, as well as on the patio.

Comments

Close

Selectism