Design
Where form meets function
12 more

Ramón Esteve has designed a new hillside home located in Valencia, Spain. Quarry House was in turn built to be at one with the property’s sloping landscape.

Isolated from its surroundings, the residence is made up of a series of overlapping boxes, bordered by the ground itself. The lower portion of Quarry is then situated in the ground, as opposed to the upper levels, one side opening up to views of the sea and the other, the Mediterranean forest.

Furthermore, the upper portion of the property houses all of home’s day areas, including the terrace and the pool which are considered to be an extension of the interior.

Quarry is ultimately highlighted by the usage of raw materials. The central staircase, constructed from yellow onyx Neve D’or, is backlit and plays the perfect complement to the white concrete that is showcased throughout much of the residence. Due to light being emitted through the slabs, pieces of volcanic onyx almost act as artistic sculptures.

Overall, the house is noticeably open, as the glass facade then provides with a panoramic view of the sea.

For more, here’s how to make your bedroom more luxurious, according to a boutique hotel designer.

Not NYC, not LA.

What To Read Next