Design
Where form meets function
9 more

Built with a sense of mystery, House in Shfela appears a little hidden when viewing it from the street. Once you step inside, the dramatic entrance welcomes you with an abundance of aligned greenery to complement the concrete structure. Located on the Judean Foothills of Israel, Dan and Hila Israelevitz Architects have designed the house with the natural landscape of the area in mind. The simplistic framework gives a nod to minimalism with its column arcades and layered walls.

The interior is comprised of high ceilings and large windows that create spaciousness, while warm lighting makes for comfort. With maximized openness, there is an entire wing designed especially for entertaining featuring an outdoor kitchen, outdoor living room and a shaded area. Opening out onto the L-shaped space is the large swimming pool that continues onto a wide morning garden with two old olive trees. House in Shfela is a sanctuary that thrives off its surroundings which brings upon a relaxed vibe.

Words by Jane Fayle
What To Read Next