5 more

Kyodo House, built by Japanese architecture firm SANDWICH, has been designed to make efficient use of natural energy all throughout the year.

Throughout the winter, passing sunlight warms the interior, while the windows open up to welcome in a cool breeze in the summer months. Inside you’ll find a study room that functions as a ventilation tower, completely eliminating the need for air conditioning.

The most appealing facet of the structure is probably the exterior, which is made from reused timber panels. The layered effect, which uses alternating colors and sizes, is inspired by the “Direction” series of paintings by Kohei Nawa, a body of work that explored the visual representation of gravity. Visually it’s utterly modern, yet the use of materials imbue it with the warmth of a log cabin.

For more architectural wonders, check out these Wes Anderson-esque North Korean interiors.

Words by Aleks Eror
Contributor
What To Read Next